x

Huawei Watch GT teszt - mi az, amiben a legjobb?


2019.05.16.

Huawei Watch GT teszt - mi az, amiben a legjobb?


A Huawei Watch GT egy érdekes szerkezet, ugyanis egy okosórának néz ki, de inkább egy (jobb fajta) aktivitásmérő tudásával rendelkezik. Ebben a tesztben minden érdekes és hasznos információt megtalálhatsz erről a készülékről.

 

A 2018 vége felé bemutatott Watch GT leginkább méltatott elemei a szuper hosszú üzemidő, és a ma elérhető talán legszebb okosóra kijelző.

Az eszközt bluetoothon keresztül tudod szinkronizálni a telefonoddal, kizárólag a Huawei saját Health applikációját használva. Rengeteg aktivitást tudsz követni és mérni vele (bővebben lásd lejjebb), többek között úszást is, ugyanis vízálló az eszköz, vagy kültéri futást, hiszen a beépített GPS is adott.

Huawei Watch GT teszt

Külső, méret

Amikor ránézel a készülékre, először a kerámiaréteggel borított keret fog feltűnni, ami egy 1,39” átmérőjű, 454 pixeles AMOLED kijelzőt rejt, 326 PPI képpontsűrűség mellett. A magas felbontásnak köszönhetően nem látni a pixeleket, kifejezetten szép képernyője van a készüléknek.

A kerámia réteg alatt a rozsdamentes acél bújik meg, illetve néhol műanyagot is találunk.

Huawei-Watch-GT-okosora-barna

Összességében egy rendkívül designos és jól kinéző eszközről beszélünk, egyszerűen jó ránézni. Nem csak okosóra kategóriában, de még a kvarcórák között is lenne keresnivalója, ami a küllemet illeti.

Az óra keskenyebb az átlag sportórákhoz képest a maga 10,6 milliméterével, úgyhogy ha azok nem zavartak a csuklódon, a Watch GT még annyira sem fog.

A szélessége 46,5 milliméter.

Huawei Watch GT szíj

Többféle gyári szíj is kapható hozzá, ráadásul a bőrpánt belseje is szilikon borítású, így nyugodtan mehetünk sportolni divatos óraszíjjal is.

Vízálló az eszköz, de úszni azért nem érdemes a bőrszíjjal, arra valószínűleg jobb lesz a szilikon pánt.

Ha nem elégednél meg a gyári felhozatallal, megkönnyíti a dolgodat, hogy bármilyen szabványos 22 mm-es szíjat villámgyorsan rátehetsz a rugós csat segítségével.

Huawei-Watch-GT-teszt

A Huawei Watch GT felhasználói felülete, használata

Sok okosórával ellentétben, amik a Wear OS-t használják, a Watch GT-t a gyártó saját LiteOS névre keresztelt operációs rendszere hajtja.

Ezzel a lépéssel a saját képükre formálták a felhasználói felületet, illetve elértek egy, az okosórák világában rekord hosszúságú 30 napos üzemidőt.

A felhasználói felület jól használható és egyszerű.

Ha a fő képernyőn balra vagy jobbra húzol, a különböző widgeteket éred el, mint az aktivitás gyűrű, időjárás, vagy pulzusmérés.

Lehúzással éred el a beállításokat, a felhúzással pedig az értesítéseket nézheted meg.

Az eszköz jobb oldalán találod a fizikai gombokat.

A fentit megnyomva eléred a különböző applikációkat, mint például az időzítő vagy iránytű, az alsó gombbal pedig a különböző sporttevékenységeket.

 

Funkciók, sporttevékenységek

A Watch GT-vel természetesen mérheted és folyamatosan követheted a pulzusodat, lépéseid számát, illetve monitorozhatod az alvásod minőségét is.

Értesítéseket is küld üzenetekről és hívásokról, ám az órán keresztül válaszolni sajnos nem tudsz rájuk, tehát elő kell venned a telefonod hozzá.

Többek között az alábbi aktivitásokat, sportokat mérheted a Watch GT-vel (nem teljes lista):

 • 4 típusú úszás (kültéri és beltéri egyaránt, a megtett táv mérésével)
 • kültéri és beltéri biciklizés
 • futás
 • túrázás
 • hegymászás

Huawei-Watch-GT-aktivitas

A vízállóság 5 ATM-ig érvényes, tehát úgy 50 méter mélységig. Ez azt jelenti, hogy a mélyvízi búvárkodáson kívül gyakorlatilag minden vízi tevékenységhez a csuklódon maradhat az aktivitásmérő.

Az okosórához tartozó applikáció meglehetősen egyszerű, a rengeteg funkciót könnyedén éred el benne.

Böngészheted az adataidat napi, havi vagy évi bontásban, vagy grafikonokat nézhetsz a pulzusodról, megtett magasságokról és sebességekről – mindezeket pedig egy közérthető formában.

Sajnos magán az órán nem tudjuk visszanézni az előző nap méréseit, ahhoz is az applikációt kell beizzítanunk.

A megfelelő kommunikációhoz legalább iOS 9.0 vagy Android 4.4 kell, hogy legyen a telefonodon.

A Huawei Watch GT üzemideje

A viselhető okoseszközök egyik legfontosabb tulajdonsága az üzemidő, és ebben szerencsére a Huawei Watch GT kifejezetten erős.

Persze a korábban említett 30 napos üzemidő csak papíron igaz.

Átlagos felhasználás (rendszeres sportolás, GPS) mellett inkább 2 hét, amit kibír, de ez még mindig sokkal több, mint például a legújabb Apple Watch üzemideje, amit kétnaponta töltened kell.

De hogy hogy ért el a gyártó ilyen borzasztó jó üzemidőt a konkurenseihez képest?

A válasz az, hogy az okosóra két processzort használ. Egy ultra alacsony fogyasztásút a nap 99%-ban, és egy erősebb másodikat, ami tényleg csak szükség esetén kapcsol be.

Huawei Watch GT ár

Az okosóra 80 000 Ft-ról indult eleinte, a 2019-es tavaszi frissítés után jelenleg 61 000 Ft-ért lehet a tied. Természetesen az egy éves garancia is jár mellé.

Technikai tulajdonságok

Név Huawei Watch Gt
Kijelző Színes AMOLED, 1,39”
Kompatibilitás iOS, Android
Vízállóság 5 ATM (50 méter)
Üzemidő, akkumulátor élettartam 30 nap
Sport funkciók Pulzusmérés, Sebességmérés, Kalóriaszámlálás, Stopper, Távolságmérés
GPS Van
Súly 46 g


Huawei Watch GT teszt – Összegzés
 

Hátrányok

 • Nem lehet zenéket tárolni és lejátszani rajta
 • Csak a saját applikációjával működik (tehát Stravaval például nem). Persze ezt a gyártó még orvosolhatja frissítésekkel

Előnyök

 • Kényelmes
 • Jól néz ki, designos
 • Talán az egyik legszebb okosóra kijelző
 • Az üzemidő egyszerűen szuper

 

Ha követnéd a sporttevékenységeidet egy eszközzel, amit nem kell naponta töltened, sőt, még jól is fog kinézni a karodon, aligha fogsz jobbat találni a Watch GT-nél.

A zene lejátszás hiánya egy fájó pont, de tőled függ, hogy ez mennyire fontos számodra.

Vásárold meg innen: klikk